Informatii firme import export Constanta

Odata cu deschiderea granitelor si liberalizarea comertului, s-au infiintat la noi o serie de firme import export ale caror tranzactii se desfasoara in jurul unor produse precum petrol, gaze naturale, automobile, electricitate, produse agricole.

Categoria Firme import export Constanta

Vrei ca afacerea ta sa fie verificata si promovata? CONTACT

Rolul colaborarilor B2B Firme import export Constanta

Aproximativ o treime din cifra de afaceri a companiilor din Romania este detinuta de companiile straine; la fel se intampla si cu circa 20 la suta din totalul angajatilor din economie. Spre deosebire de anul 1989, cand importurile erau mai mici (8,43 miliarde de dolari) decat exporturile (10,5 miliarde dolari), in 2009, balanta s-a cam inversat, astfel ca s-a ajuns la un comert exterior de 68 miliarde de euro, cu exporturile mai mici (29, 1 miliarde de euro) decat importurile ( 38,9 miliarde de euro), rezultand un deficit de 9,8 miliarde de euro. In 2010, exporturile Romaniei erau la nivelul a 37,2 miliarde de euro si importurile, de 46,7 miliarde de euro. Romania este a 50-a cea mai mare economie de export din lume, si se situeaza pe pozitia a 32-a in functie de indicele de complexitate economica. Gasesti pe aceasta platforma online informatii despre firme import export active pe piata din Europa, America, Australia, Asia, China, Alaskam Antarctica.

Afaceri firme import export Constanta

Principalele produse comercializate peste hotare de catre firme import export Romania sunt: autoturismele (8,06 la suta), piesele de vehicule (6,26 la suta), sarma izolata, petrolul rafinat, anvelopele de cauciuc, in destinatii principale cum sunt: Germania, Italia, Franta, Turcia si Ungaria. La capitolul importurilor, in top se gasesc petrolul brut (titei Petroleum) – care reprezinta 5,38 la suta din totalul importurilor din Romania – medicamentele ambulate (3m87 la suta), piesele de schimb, petrolul rafinat si sarma izolata, iar tarile de origine de unde le aduc firme import export de la noi sunt: Germania, Italia, Ungaria, Franta si Polonia.

Oferte firme import export Constanta

O platforma online cuprinzand toate acele firme import export recunoscute, autorizate si certificate pe piata de profil, conform legislatiei in vigoare, le face mai usor accesibile oricarui utilizator interesat de intersectia cu un domeniu atat de vast si de variat precum acesta. Subiectul interfereaza, evident, cu date privind complexitatea economica a Romaniei, astfel ca sunt necesari cativa parametri pentru definirea spectrului de operatiune si stabilirea locului nostru in plan global. Spatiul de produs este o retea de legatura intre produse care sunt susceptibile de a fi co-exportate si pot fi folosite pentru a prezice evolutia structurii exportului unei tari.

Procese de vanzare cumparare prin Firme import export Constanta

Economia Romaniei are un indice de complexitate economic ( ICE) de 0,709, ceea ce o plaseaza pe pozitia a 32-a din lume. Tara noastra exporta 286 de produse cu un avantaj comparativ revelant, ceea ce inseamna ca aceasta cota din exporturile mondiale este mai mare decat ceea ce s-ar fi așteptat de la dimensiunea economiei sale de export si de la marimea pietei globale a unui produs. Complexitatea economica a Romaniei a scazut cu 4 locuri in 49 de ani, de la pozitia 28 in 1964 la locul 32 în 2013. Gasiti pe acest portal cu firme import export acele oferte, informatii, afaceri, parteneriate, procese de vanzare cumparare accesibile si interesante pentru eventuale tranzactii.

Parteneriate firme import export Constanta

Deschisa informarii cat mai ample, aceasta platform online cu firme import export este locul ideal pentru descoperirea eventualelor parteneriate si dezvoltarea fructuoasa a relatiilor cu actualii si viitorii clienti. Nu e de neglijat nici faptul ca investitiile straine au inregistrat cote record in Romania in anul 1998, de peste 2 miliarde de dolari, scazand pana in 2002 la circa 1,2 miliarde de dolari pe an. Tarile care au adus aici cei mai multi bani, pana in vara lui 2009, sunt: Olanda, Austria, Germania si Franta (11 la suta, adica 5 miliarde de euro). Acceseaza de aici cele mai importante firme import export de pe piata!